verschenen op
    
Doe Maar, Klaar 2000/Hees van Ahoy 2000/De Doos van Doe Maar 2012

Bij elkaar

ik zal jou nooit
vertellen hoe mijn hart breekt
breekt bij een klein gebaar
of een woord dat jij spreekt
hoe mijn hart dan breekt

ik zal jou nooit
kunnen zeggen hoe mijn hart breekt
als met een klein gebaar
of een woord dat ik spreek
ik jouw hart ook breek

blijven wij bij elkaar
om eelt op ons hart te kweken
blijven wij bij elkaar
tot dat hart niet meer kan breken

zal ik jou ooit
kunnen zeggen hoe mijn hart breekt
als door een misverstand
er was niets aan de hand
ik jouw hart weer breek

zal ik jou dan
vertellen hoe mijn hart breekt
breekt bij een klein gebaar
of een woord dat jij spreekt
hoe mijn hart dan breekt

blijven wij bij elkaar
om eens dezelfde taal te spreken
blijven wij bij elkaar
tot het hart niet meer zal breken

blijven wij bij elkaar
blijven wij bij elkaar
blijven wij bij elkaar

DOE MAAR – BIJ ELKAAR

ERNST JANSZ OVER 40 JAAR DOE MAAR:'40 jaar geleden (1978) leerde ik Jan Hendriks kennen. Op dat ogenblik zag Doe Maar het levenslicht en met dat bandje zouden we ongelofelijke avonturen beleven.20 jaar geleden (1998) schreven we samen het nummer Bij elkaar, Jan de muziek en ik de tekst. Het gaat over de moed om bij elkaar te blijven en naar elkaar te blijven luisteren, ook al spreek je elkaars taal niet. Dat kan gebeuren in elke relatie: man/vrouw, vluchteling/autochtoon. 10 jaar geleden (2008) speelden we het op Werchter in België. Daarvan bestaat een opname, misschien wel de mooiste die ooit van Doe Maar gemaakt is. Ik vind het in ieder geval prachtig en dacht dat dit jubileumjaar (2018 en nog steeds bij elkaar) een mooi moment was om het te delen.’

Geplaatst door Ernst Jansz op Woensdag 15 augustus 2018

Doe Maar op Werchter, 13 juli 2008