In het najaar zal Ernst Jansz een aantal theatercolleges geven over Bob Dylan en zijn muziek. Ernst Jansz: ‘toen ik in 2010 twaalf liederen van Dylan vertaalde ging ik in eerste plaats op zoek naar hun reden van bestaan. Waarom en onder welke omstandigheden waren ze geschreven? Kon en moest ik in de huid van Dylan kruipen om ze op een behoorlijke manier te kunnen vertalen, zodat hun ziel behouden bleef? Maar wie was die Dylan dan?
Suzie Rotolo, Dylan’s eerste grote liefde, zei het: ‘wie Dylan wil leren kennen moet naar zijn liedjes luisteren.’
Ernst Jansz deed het grondig en vertelt erover. Het college wordt muzikaal omlijst met muziek. De band bestaat uit Guus Paat, gitaren en Richard Wallenburg, bas. Zie
 voor de optredens de Agenda.


foto Mark Uyl

Theatercollege Dylan volgens Dylan

In de volgende video vertelt Ernst Jansz over songwriting, vroeger en nu, en wat dat voor hem betekent.

ERNST JANSZ IN CONCERT

Ernst Jansz vertelt over songwriting vroeger en nu. Of het nu een liedje is voor de populaire band Doe Maar of een liedje dat hij samen met zijn dochter Luna zingt, de thema's blijven hetzelfde. Er verandert nix.De komende tijd is Ernst Jansz te zien en te beluisteren bij diverse podia in het land. Check de speellijst op www.ernstjansz.nl voor data.

Geplaatst door Ernst Jansz op Zaterdag 23 februari 2019

Hier de complete opname van Dan huilt mijn hart, met dochter Luna in het Beauforthuis, 13 oktober 2017. Registratie Hugo Rikken.