verschenen op
          
De overkant 1999/2009/CCC Inc.1967-2007/CCC Inc.1967-2017 Vol. XII/Gideons droom 2013

Ala-hi

ala-hi di aila-i-la
ala-hi di aila-i-la
daila daila daila mé
daila mé nomé
ala-hi di aila di aila-hi
oebi daila daila mé
oe daila daila daila mé
daila mé nomé*

* hier heb ik twee nootjes in één dop
hier heb ik twee nootjes in één dop
één, één, één voor mij
één voor mijn lief
hier heb ik twee nootjes
twee nootjes heb ik
voor altijd één voor mij
en één voor mijn lief

Ja! Een engelenkoor!
De melodie met de soms uiterst vreemde akkoordenwisselingen en de al even vreemde tekst van dit lied heb ik ooit gedroomd en mee kunnen smokkelen naar deze wereld. De eerste uitvoering ervan was tijdens de toernee met de Rumbones, 1977, met een samenzang van Joost Belinfante en Henny Vrienten.

(Opname VPRO 11 november 1977 in De Troll, Hoorn, met Piet Dekker, bas; Johnny Lodewijks, drums; Henny Vrienten, gitaar en zang; Joost Belinfante, gitaar en zang; Ernst Jansz, toetsen en zang. Nooit eerder uitgebracht.)

Ik nam het ook op in 1999 voor mijn allereerste solo cd ‘De overkant’ (daar te beluisteren). Technicus Jos Haagmans organiseerde het koor. Op een ochtend stonden 12 Indische meisjes dit lied van mij te zingen in de studio. Ik heb mij inderdaad in de hemel gewaand.
De basis, Portugese bas en twee gitaren, hadden wij opgenomen in de Belgische Ardennen, zittend naast een murmelend beekje en begeleid door een uitbundig vogelkoor. Toen de laatste tonen waren uitgeklonken, leken ook de vogels even hun adem in te houden, zoals op de opname goed te horen is. Waarna het leven opnieuw begon.

Er is nog een uitvoering van het lied, misschien wel de meest gedenkwaardige, samen met de CCC opgenomen tijdens een toernee door Indonesië, juni 2004, Surabaya. Toen de klanken van het lied zo goed als weggestorven waren, hoorden wij ineens een engelenkoor. Het was het publiek, dat het lied van ons had overgenomen. Een magisch moment. Deze uitvoering verscheen in de CCC box, Volume XII, track 17.

(Opgenomen in Surabaya, hotel Majapahit “Merdeka”, 3 juni 2004, techniek André de Bruin, met Joost Belinfante, ukelele, zang; Jaap van Beusekom, dobro, zang; Huib Schreurs, zang; Ernst Jansz, gitaar, zang)